Resblogg

EN, TVÅ och TREEE dagar kvar! Dagarna går alldeles för sakta nu tycker jag. Lite packning har vi hunnit med, skönt! Har två jobbdagar kvar nu, vilket känns ännu skönare!! Kolla in vår resblogg. Kommer skriva när vi kan och har lust.. (www.resdagboken.se sök på SochM)

Shabby

Hitade precis en underbar nätbutik, Himlarum. För den som älskar shabby-chic-stilen, som jag! Kolla in dessa kistor t.e.x, ja tack!


Kista Hôtel Coeurs Blancs

Kistbord/kista med fransk text

Nedräkningen har börjat

Endast fem dagar kvar! Sen sol, bad, bruna ben, färgglada drinkar, varma kvällar och underbart folk. Behöver verkligen komma bort några veckor känner jag. Ladda om batterierna och koppla bort "verkligeheten" med allt vad det innebär; stress, jobb och kyyyyyla.
Är ledig imorgon, så jag tänkte börja packa lite så smått. Ska ju inte ha med oss mycket alls. Är mest necessären som ska fyllas och mediciner som ska packas ner, men skönt att ha allt klart och under kontroll. Drar till Stockholm tidigt på lördag..

Vi hörs!

Brandlarm på Vimmerby stadshotell

Vilken jäkla natt jag har haft! Sov i Vimmerby med min förare Patrik. Klockan 03.40 någongång vaknar jag av att det tjuter som fan, tar några sekunder innan jag kastar mig upp ur sängen och kopplar att det är brandlarm! Får fullständig panik och börjar skaka. Vet knappt var jag ska börja, så jag kastar på mig kläder och springer ner för trapporna, och det tjöt i varenda korridor! Springer ut.



Ingen brandrök eller lukt. Förstår att det måste vara falskt, men ändå blir man så rädd!
Efter några minuter kommer även Patrik, och där står vi utanför hotellet. Bara vi två. Det kommer brandbil och brandmän och stänger av. Sen kan vi gå in och får beskedet; Det var bara en kille som duschade och öppnade dörren, ni kan gå upp och lägga er igen.......... JAHAAA?? Tack för den nattvilan! Kunde inte somna om sen..


Resfeber!

Vaknade fyra i natt. Drömde om Thailand. Sen kunde jag inte somna om. Låg och vände och vred till kl. 10.00, drömde och längtade. Tror det kallas resfeber, haha, men REDAN? En vecka kvar nu. Längtar längtar läääängtar!
Pratade med bror igår och han berätta sin Thaihistoria. Han reste runt för x antal år sedan, så nu är min och M's resplan lite förändrad. Vi flyger ju som sagt till Bangkok. Sen flyger vi vidare till Krabi eller Phuket. Stannar där ev. en dag och sedan tar båt till Phi phi island och när vi tröttnar, så drar vi vidare till öarna runt omkring. Blir nog bra det här!


Phi phi island

Vi funderar på att skaffa en liten resblogg. Finns det intresse?

Beställning

Jag hämtade min beställning från H&M nyss. Kvalitén känns helt underbar på påslakanen. Ska strax slänga i dem i tvättmaskinen, så får hoppas det är lika mjuka och härliga efter.
Beställde även gröna servetter och en bikinibandeauöverdel som är tänkt att ta med till Thailand, så tråkigt med alla dessa bikinimärken hela tiden!
Och tro't eller ej, den passade perfekt!




Paraply


Åh, med detta fina paraply från Lisbeth Dahl blir regniga dagar lite roligare!

Lampjakt




Jag tycker det är jättesvårt att hitta fina lampor. Dyrt blir det också med åtta fönster som ska ha belysning, hmm.. Dessa två från Syster Lycklig faller mig i smaken!

Tummen upp för Lidl

Jag är verkligen inget fan av Lidl, MEN, ett stort MEN, deras glass! Fy vad god den är!



Beta+

Då är det tio dagar kvar till THAiiiiiLAND, underbart!
Jag och M tänkte ladda upp från och med idag med Betakarbonattabletter. Var inne på Life idag och frågade och hon sa att det både skyddar mot att bränna sig och sen håller brännan längre, så.. värt att testa!


Bellos






Hej på er! Här kommer lite nya bilder på systerdotter Isabella. Hon växer så det knakar!

Ett nyttigare liv

Snart är även denna veckas torsdag över. Tiden går fort! Ska bege mig till Västervik om en timme och sova. Sen slutar jag 13.00 imorgon, och seeeen kommer Elin, Anna och Jonas hit. Längtar! Ska bjuda på god mat, dryck och efterrätt.
Jag har börjat skärpa mig rejält vad gäller sötsaker. Har hållit mig till nötter, frön och mörk choklad sen i söndags och försöker äta mindre ris, bröd, pasta och potatis. Funkar riktigt bra! Sen är jag på gymmet, så mycket som det går.


Ut med vintern, in med våren..

Jag städade ut julen idag, så himla skönt! Även fast snön fortfarande ligger vit på taken och träden är vackert täckta av frost, så tänker jag vår, vår, vår och förstås, tulpaner!



Blir nog en liten beställning från H&M tror jag minsann!

Har även funderat länge på en sängkappa, så fint..

Gott och nyttigt!


Mjölk, kanel, frysta hallon och en banan

I julklapp önskade jag mig en ny stavmixer, då min gamla (från Rusta) började ryka och lukta bränt, haha. Fick en från Bosch av mina underbara svärpäron, så nu går den varm här hemma.
Frysen är proppad med frysta frukter och bär, så det blir minst en smoothie per dag, muuuums!

Vad har ni för smoothiefavorit?


Att börja samla i god tid

Snart fyller man 22 och sms börjar strömma in, vad önskar du dig?
Det är en svår fråga det där, lika svår varje år. Jag började samla på fina glas (iittala Essence) för några år sedan. Sen hittade jag även tallrikar jag tyckte om, också från iittala (Aika) och nu slutligen bestick jag vill börja samla på, också från iittala (Citterio 98). Av en slump, haha. Jag älskar iittala och tycker de både har OK priser och stilrena grejer som håller!
Det går inte dírekt på en dag att samla ihop så man har 12 av varje, men jag är inte den som går och köper en tallrik själv. Varför vet jag faktiskt inte, men jag blir lycklig varje gång när jag får från någon annan. Då får jag något jag behöver och önskar mig. 
Jag har nu åtta tallrikar av varje (ej djupa, bara fyra) och åtta, rödvin, vitvin och vattenglas.

Citterio Serveringsbestick

Jag började samla innan jag träffa Martin, tur var väl det! När jag kom hit första gången fanns det 10 glas, ALLA OLIKA. FEM av varje IKEA-tallrikar (ni vet sånna vita och mörkgrå som alla har för 2 kr styck typ) och slutligen bestick, kanske fyra olika. Tacka gud för iittala :)


Elvis 1 år

Idag är det ingen vanlig dag, för det är Elvis födelsedag, HURRA HURRA HURRA!
Plutten fyller ett år idag, stora killen!


Våriga kuddar



Dessa kuddar från Himla, fast i pastellgrönt fyndade jag på Nordik här i Linköping för halva reapriset. Två stycken för 180 kr fick jag ge. Lycka!
Kommer passa finfint till vardagsrummet, men vårblommor och vita gardiner.

RSS 2.0